Tuesday, February 16, 2010

never blogging

i am modifying

Saturday, February 6, 2010

satu kemajuan



inilah gig paling gempak yang aq penah pergi...kali ni aq mosh gile babi sepanjang event..agak arr..slalunye aq curi2 mosh je..pergh..memang brani betul arr aq..satu kemajuan..hak2

dah abes event, aq sempat arr approach brader ein from second combat..ni first time aq dapat borak ngan die..ni pun satu lagi kemajuan jgak sbab slalu aq tengok die dari jauh je..hak3..aq telah borak2 ngan die pasal vege..

aq: betul ke abg ni vegeterian?

ein: a'ah..memang satu family second combat vegeterian

aq: emm2..saya pun vegeterian jgak bang..hek2

ein: (muke pelik)..haa..bagus laa..bagus untuk kesihatan..

aq: a'ah..vegeterian ni bang terbahagi kepada 2 aspek kebaikan..satu nye memang arr kesihatan..satu lagi agama..kalo nak diikutkan memang dari zaman nabi dulu diorang x bape makan daging sangat(aq plak yang melebih..hak3)

ein: btul arr tuhh...tapi kadang2 orang kita ni tengok kita vegeterian..diorang tengok kita pelik..ade yg cakap salah disisi agama arr..kita wat ni utk kesihatan

aq: betul2..ade yg cakap mcm sami arr(tersengih-sengih aq sambil menyedut air 100plus)

ein: haa..haa

lebih kurang cam tu arr perbualan aq ngan die..tu arr part paling best gig semalam yg aq gi...pastu sempat jgak arr aq  perkenalkan name aq kat die..'taufiq bang(sambil bersalam)'..hak2..die tersenyum aje..suruh aq add die kat facebook..pas tu aq pun blarh..

memang bes..aq x kan lupe kenangan aq dalam gig ni...lepas ni pegi lagi...yeahhh!!!







Sunday, January 31, 2010

YOU LOVE ME SO YOU CHASED ME



pagi ni dalam pukol 6.00 pagi kemalangan buruk menimpa diriku...

AKU DIKEJAR ANJING...bukan anjing...tapi anjing2...hak2. aq dalam perjalanan nak ke surau ostel aq.nak solat subuh..niat nak solat jemaah same2..MASYAALLAH.ni sume dugaan Tuhan kat aq arr.Dia x kire manusia nak wat baek ke..jahat ke..mesti ade dugaan yang Dia bagi..
nak cite balik peristiwa aq dikejar nihh...aq egt kan anjing2 ni friendly..mesra alam..so aq lalu je lah depan anjing2 tuh..tapi mereka blok jalan aq nak g surau...AQ SERGAH mereka tapi depa x takut pun..pas tu ade seekor yg warna itam nihh dtg laju kat aq..aq pun takut arr dan berundur lari dgn lajunye..
baru lari beberape langkah..aq tersungkur..pergh..dah nak nangis dah mase tuhh..ingatkan lepas jatuh tuhh anjing2 tuh nak makan aq dah..tapi bile aq jatuh si anjing itam tu pun stop...AQ BANGUN LALU MENGANGKAT SELIPAR AQ dengan niat nak takut-takut kan anjing tuh..DENGAN SUARA YANG KASAR AQ MENJERIT..aq nak suruh anjing2 ni blah..time tuh (hak2)..aq dah meraung-raung dah macam nak mati..ye argh banyak gila anjing mase tuhh..dekat sepuluh ekor jgak arr..
TAPI DIORANG BUKANNYE NAK MAKAN AQ PUN..saje je nak takut2kan orang yang lalu kat situ..ye arrgh..pagi2 buta...x de orang..sunyi plak tuh
dah tuhh aq pun give up dan terus berundur menuju mke dalam ostel..dan anjing2 tuh still stay kat situ lagi mase tuhh..diorang nak teruskan tidur agaknye..
ni sume cabaran dan ujian Tuhan nak bagi..nak tengok kite bleh bersabar x menghadapi nye
...ASSALAMUALAIKUM

Friday, January 29, 2010

kenapa


satu hari di kedai mamak:

mamak
...nak mi hongkong...tak nak udang..tak nak sotong..letak sayur lbeh...

hak2..pelik2 je la aq nihh..mamak yg amek order aq pon bleh gelak lagi..

masuk ari ni dah lbeh dua bulan jgak arr aq mengamal kan gaya hidup x nak makan daging...skang ni aq lagi hardcore...bukan stakat ayam ngan daging lembu jehh..segala jenis keturunan binatang pun aq x makan...tapi skali-skale tuhh termakan jgak arr..tak prasan...telur ayam pon aq dah x makan..walaupun aq telah dididik untuk mencintai dan memakan telur sjak kecil lagi..korang agak2 telur ayam nihh sedih x kalo aq x makan diorang??

agak2 nye kenapa aq pilih gaya idup nihh..abang pejal(senior aq) penah tanye kat aq..knapa x makan daging...aq ade banyak sebab..tapi x tau arr nak explain macam mane kalo orang tanye aq direct cam tuhh..




kalo nak diikutkan dari segi islam nye memang dari zaman Rasulullah dulu..memang dah diamalkan..eh eh..bukan diamalkan...tapi memang jadi budaya x makan daging sangat..kebanyakan makanan yg dimakan oleh Rasulullah tak mengandungi daging..

Saidina Umar pada zaman pemerintahannye melarang umat Islam untuk makan daging dalam 2 hari berturut-turut..dia hanya menggalakkan umat islam makan paling banyak pun dalam hari yang berselang..

ada disebutkan dalam kitab muwatta..saidina umar berkata.."berhati-hati dengan daging..ia boleh menyebabkan ketagihan seperti ketagihan terhadap wine"..memang betul jgak kalo dipikirkan..sebab kebanyakan manusia skang ni kalo satu ari tu x makan daging atau ayam mesti x sah..dah jd habit...atau mungkin betul ketagihan???

dan memang terbukti arr daripada aspek kesihatan pun memang makan daging ni ade beri kesan buruk..lagi2 kalo makan daging jehh keje..sayur dan bende2 khasiat lain x nak makan..macam2 penyakit bleh kene..diabetis,sakit jantung,obesiti,kanser,kurang darah,weaken bone, dan banyak lagi arr..mesti kalo aq cakap nihh ramai yg x caye...tapi xpe..skang ni zaman dah moden..internet makin laju..kalo korang nak tau lebeh lanjut korang g arr http://www.goveg.com/ ...sbenarnye bukan link ni je..ade banyak lagi website2 pasal bende2 ni sume..dah name pun internet..luas sangat..






ni blum aq masuk bab2 alam skitar plak..cam ne industri makan daging nihh bleh menyebabkan global warming dan laen2 lagi pencemaran alam sekitar..korang bleh cari sendiri kot...
Assalamualaikum..

yeaa..dah grad

senior aq telah pun graduasi...dah bleh g jpun dah...tahun dpan aq dan yg laen plak..2 tahun yg menyeksakan...harap ko berbaloi...sempai(senior)!!!jumpa di nihong(jepun) neyh....















































































































































































tunggu next year eaa kawan2...kita grad same2..pas tu bleh g jpun..InsyaAllah..







About Me

My photo
it is hard to work hard.but it would be harder if you don't work hard

Windows Live Messenger

Search This Blog

Followers