Tuesday, December 29, 2009

aq dan rock the world 9



MasyaAllah...

tanggal 26.12 aq bertolak pkul 11 dari ostel aq ke bukit jalil..asal nye nak jumpe member2 aq kat rocktheworld(rtw)..aq pun sbenarnye ragu2 jgak nak pegi sbenarnye..maklumlahlah aq baru je kembali dari program usrah sminggu lalu..so dah paham arr sbg muslim ape yang harus kite buat dan x perlu buat..

dlm mase yang same aq x nak arr jauhkan diri drpd kwn2 aq..dan sbg kwn yg baek aq nak arr jumpe mereka nak nasihat mereka.."kalo nak berhibur pun kena arr egt Tuhan jgak..jom arr kite g solat"...

tapi malangnye nasihat aq dibuat x kesah aje..digelakkannye lagi ade arr.."hakhakhak"jawab mereka..mereka egt aq ajk maen2 je..tp nak wat cam ne..diorang x nampak lg azab Tuhan tu cam ne..hak3..just wait and see my friends..

satu lg tujuan aq ke rtw adalah aq nak tengok second combat beraksi..ini baru 2nd time aq tengok diorang beraksi..mase 1st time tengok pun aq blum syok lg kat diorang..bhagian paling bes aq suka pasal diorang ni ialah lirik diorang..memang berunsurkan kemasyarakatan..so aq pun x de arr nak minat kat diorang tanpa arah tuju..arr x lupe juge kpd restraint..diorang perform awal bro...tapi malangnye performance diorang ni dicemari oleh bdak2 mosh yang mosh ikut suka hati tanpa arah tuju...kalo nak mosh untuk meregangkan otot-otot badan tu x pe arr..tapi nak mosh stakat nak tumbuk2 n sepak2 orang sekeliling baek tak yah weyh..

lagi satu yang aq paling x suke skali ialah manusia2 yg datang kat rtw nih kalo dah layan performance band2 kegemaran diorang memang dah macam ape dahh...x egt kat Tuhan langsung..memang banyak arr aksi2 X egt Tuhan yang telah aq rakamkan(masalahnye skang susah arr nak upload video dalm blog nih..lame siot..kalo nak tengok jgak korang kontak aq arr)...


paling mengecewakan yang datang tuh cam puluh2 ribu arr jgak..tapi yang g solat tuh ntah takat brape kerat je kot..aq ni nak kate aq baek sangat sampai nak kutuk orang kita ni x de arr..tapi kita kena arr sama2 muhasabah diri..dah la kita berhibur(duniawi)...pas tu tak nak g solat(akhirat)...APE LUPEKAH KITA APAKAH TARAF KITA DI SISI-NYA...KITA HANYALAH HAMBA!!!!!so buatlah ape yang seorang hambe patut buat untuk Tuannye...

macam ape larr aq cakap nihh...macam larr org yang g rtw tuhhh nak bace blog aq..hak2...tapi korang pun same2 arr bace dan amek iktibar daripada karangan aq nih..assalamualaikum..

Wednesday, December 16, 2009

bertahan..bertahan...bertahan!!!

ask your heart...is she really wanna smoke
come on..make her(your heart) happy...she really don't want that fucking cigarrete..
believe me muhamadtaufiq...YOU CAN DO IT..AND WE ALL CAN DO IT...
COME ON SMOKERs..JOIN ME..AGAINST THE BAD HABIT
lagu:
KITA BOLEH BUAT..KITA BOLEH BUAT..KITA BOLEH BUAT..
...LALALALALA....

Monday, December 14, 2009

PABILA MUHAMADTAUFIQ BERJANJI

HARI INI AQ TELAH MEMBUAT SATU KEPUTUSAN YANG SANGAT DAHSYAT DAN DRASTIK IAITU..
MENJADI VEGETERIAN..

..hahahak...tiba2 lak aq dapat inspirasi untuk buat bende ni drpd second combat..(band hardcore)..aq rase kalo x makan ayam dan daging pun bleh idup jgak..aq rase inilah adalah satu tabiat hidup yang sangat sihat..yang aq tau pun makan daging dan ayam ni bleh meningkatkan nafsu..so aq nak tengok arr bleh tak kalo x makan bende2 ni sume boleh mengawal nafsu aq...

so skang ni aq nak cube sampai bile aq bleh tahan..cabaran ini bermula dari saat aq menulis karangan ini..(walaupun kat kdai mamak tadi aq telah meng-oder nasi goreng kampung yang mengandungi ketulan2 ayam)..hakhak...

aq jgak rase semangat untuk aq benti merokok skang smakin lame smakin tinggi..tbe2 lak baru skang ni aq pandai berfikir...ALHAMDULILLAH..ini semua kerana petunjuk2 yang diberikan olehnye..

setelah beberapa siri usrah yang aq telah join..setelah beberapa buah fikiran yang bermain dalam fikiran aq..aq dah memutuskan..IT'S BETTER TO NOT SMOKE..tak ade gunanya merokok untuk nampak cool dan nampak seperti brother2...aq dah x nak mencetekkan akal fikiran aq...

WAHAI FOLLOWER2 KU SEKALIAN..KORANG MENJADI SAKSI KEPADA JANJI YANG AQ BUAT...TERUSKAN MENGETAHUI PERKEMBANGAN SETERUSNYE...

berapa kilo ayam dan daging yang aq akan termakan lepas ni..berapa batang rokok yang aq akan terhisap lepas ni...nantikan lah..HARAP2 LAH X DE LANGSUNG..
SEMOGA MUHAMADTAUFIQ TIDAK MEMUNGKIRI JANJINYA...
-AMIN-

Friday, December 11, 2009

bintang yang bergaya



aduhai hoshi...oh hoshi..selamat tinggal hoshi.ko lah lelaki paling cool kat dunia ni yang pernah aq knal.x akan ku lupakan gerak-geri tangan mu ketika ko mengajarku dan rakan-rakan yang lain.



awat no...hang nak balek jepewn awal san'gat??.hang rindu kat anak2 hang ka?..hang mae habak mae sat.



jangan risau hoshi.aq dan rakan2 yang lain akan tetap merindui mu.setelah penat ko mendodoi aq tidor di dalam kelas..begitu jugalah aq akan membalas jasamu kelak nanti..kita jumpa di nihong(jepun) ye..yea3?....janji tau..??



terima kasih HOSHI SENSEI

- MATA 2011-

Tuesday, December 8, 2009

MUHAMADTAUFIQ BERLAWAN DENGAN KUASA JAHAT






X GUNANYE SETAN.FUCK U.BANGSAT ARR KO.








semalam aq tidur pkul 1 lbeh n tbe2 aq mimpi aq on the way nk zina ngn sorang pompuan ni. nak kate ni mimpi yang slalu orang laki2 dpt tu pun x jgak.








bnde ni sume mcm dugaan Tuhan kt aq sbab mase aq ngah syok belai2 pompuan tu tbe2 bentuk badan nye berubah n die x nak lpaskan aq. tp aq cakp aq xnak xnak xnak..aq benci ko aq benci ko. menggigil aq di buatnye.








nasib baek ar mase tu aq teringat kt Tuhan. aq ingat yang setan ni takut sgt ngn Tuhan. oleh itu, secara menggigilnye aq pun bace ar alfatihah berulang kali sampai aq jadi tenang.






Alhamdulillah..aq rase aq berjaya menghadapinye..sedar sedar mase tu baru pkul 1.42..aq blum puas nk tdo lg.at the end of the story, aq pun bace ayat Kursi n smbung tdo blek..





cite ni dah lame berlaku sebenarnye.cume aq copy balik drpd blog aq kat myspace.cite ni bukan utk tunjuk2 kekuatan iman aq kat korang tapi utk dijadikan pedoman bahawa setan itu senantiasa mengganggu kite.ingatlah wahai manusia.belajarlah cara mengawal jalan cerita mimpi..hak3


'jangan biarkan hidup anda diselubungi setan zina'


MASYAALLAH

Sunday, December 6, 2009

duka suka hari ini

BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM


BLOG PERTAME AQ!!!!!!


Pertama sekali aq nak ucapkan terima kasih kepada roommate aq, zaidi kerana sudi pinjamkan laptop kat aq..





Hari ni memang ade beberapa kenangan duka suka yang aq x nak lupekan. Menyebabkan tercetusnye idea utk mnulis blog ni.





Hari ni aq g amek jlpt kat upm(ujian bahasa jepun)..dah la aq bangun turun lambat pagi tadi..member2 aq sume dah tunggu aq dalam bas..pastu bile aq masuk bas je sume orang tepuk tangan utk aq tanda "kehandsoman aq turun lambat"-diorang nganjing aq argh tu maksudnye..






Pas tu sampai je kat upm aq jumpe argh si L(bukan awek saya)..hak2..aq sbenarnye memang dah lame sgt nak jumpe si L ni..tapi bila jumpe aq dah x tau nak cakap ape..pastu aq pun sgan arr kwn die tengok aq nti..diorang ckp ape plak nti..jadi aq pon tunggu argh abes exam jlpt pukul 1.00 ptg baru egt nak jumpe dan borak2 sket..sbenarnye aq ade jgak arr egt nak ajak die jalan2 kat kl..g tengok wayang ke an?.....tapi bile abes je exam die datang jumpe ngan aq..pastu

die cakap nak kenalkan aq dgn si M..lelaki yang die knal lbeh lame daripada die knal aq..





Lepas tu memang aq cakap aq x nak arr..niat aq nak ajak die pun dah terbantut arr mase tu..pastu aq ngan die pun x ckp banyak arr mase tu..bas aq sampai je aq trus blah ngan member2 aq..





ITULAH KISAH KECEWA AQ ARI NI..nak dipendekkan cite aq ngan si L ni knal kat skolah same2 mase ktorang form 5..mase tu aq egt die btol2 cintakan aq..tapi die suke aq gitu2 je..die pun egt aq x serius arr ngn die..die egt cinta aq ni cinta bdak2 skolah je..abes skolah je abes arr..TAPI GUA BUKAN CAM TU BRO..bukannye senang aq nak jatuh cinta ngan pompuan..skali aq jatuh cinta je aq egt nak terus buat jadi bini dah..hak3..inilah konsep yang aq namakan sebagai KEPERCAYAAN TERHADAP CINTA PERTAMA..hak..tapi konsep ni dah x bleh dipraktikkan lagi dalam idup aq..ye arhgh..dah jadi cam gini..aq panggil nye sbg..CAGU DI IBU JARI KAKIKU..huak..lame nak sembuh weyh....salah aq jgak arr sbab terlalu mengharap..die pun ad cakap kat aq dlu die memang cintekan si M dah lame dah sblum die knal aq dlu..tapi diorang x kapel arr..yang paling aq ksal bile ade skali die cakap "kalaulah aq knal ko dlu sblom aq knal die(si M)"..kan bgus kalo bende tu jadi kenyataan...



k3..sambung cite ari ni blek..blek je dari upm, aq g arr mid valey sorang2..aq pun g arr tengok wayang cite NINJAAAA ASSASINNN..hak2..ini sempena meraikan kekecewaan aq ari ni..sbenarnye aq ngan si L ad buat janji dulu nak tengok ninja assasin same2..tapi lpas aq jumpe die aq mesej arr die.."kita bleh mungkir janji kan?..ko x yah lak nak susahkan diri ko lg utk jage hati aq..x yah la ksian kan aq lagi"..cam tu arr..tapi die cakap die nak tengok jgak ngan aq sbab dah janji an?..pas tu aq pun cakap kat die.."aq dah x nak dah kuar ngan ko lagi..kalo kite kuar same2 nanti aq mesti BERHARAP kat ko lagi..kite x yah kuar ea?"..kate2 yang sangat tepat utk aq mase tu..aq fikir arr..hak2...ni sume aq buat utk die dan si M..KALO BTOL ARR DIORANG SALING MENCINTAI AQ DAH X PATUT ADE DALAM HIDUP SI L LAGI..an3?...











tapi gua cakap lu arr memang ninja assasin memang terbaik wowhh..aq bagi 4 stengah bintang arr..











blek je asrama aq, aq g arr maen futsal ngan member ibt aq(name tempat blaja aq)..ni arr part paling best nihh..AQ TELAH BERJAYA MENJARINGKAN SATU GOL UTK TEAM AQ!!!..hureyyy..aq memang sgt hepi arr mase tu..ye arr..aq ni bukan pandai maen sgt bola2 ni..dah tu bukan slalu dapt score..gol ni arr yang telah menceriakan kembali idup aq ari nii..AQ PATUT INGATKAN DIRI AQ UNTUK TIDAK TERUS KECEWA KERANA SEORANG POMPUAN..jangan kerana nila setitik rosak susu sebelanga..janganlah sampai bende ni menghantui idup aq..LEARN TO FORGET HER DUDE!!!!..right3?..






kasut yang membantu jaringan gol aq




that's it..k arr..semoge kite dapat sesuatu drpd karangan aq nih..

..ASSALAMUALAIKUM....


About Me

My photo
it is hard to work hard.but it would be harder if you don't work hard

Windows Live Messenger

Search This Blog

Followers