Tuesday, December 29, 2009

aq dan rock the world 9



MasyaAllah...

tanggal 26.12 aq bertolak pkul 11 dari ostel aq ke bukit jalil..asal nye nak jumpe member2 aq kat rocktheworld(rtw)..aq pun sbenarnye ragu2 jgak nak pegi sbenarnye..maklumlahlah aq baru je kembali dari program usrah sminggu lalu..so dah paham arr sbg muslim ape yang harus kite buat dan x perlu buat..

dlm mase yang same aq x nak arr jauhkan diri drpd kwn2 aq..dan sbg kwn yg baek aq nak arr jumpe mereka nak nasihat mereka.."kalo nak berhibur pun kena arr egt Tuhan jgak..jom arr kite g solat"...

tapi malangnye nasihat aq dibuat x kesah aje..digelakkannye lagi ade arr.."hakhakhak"jawab mereka..mereka egt aq ajk maen2 je..tp nak wat cam ne..diorang x nampak lg azab Tuhan tu cam ne..hak3..just wait and see my friends..

satu lg tujuan aq ke rtw adalah aq nak tengok second combat beraksi..ini baru 2nd time aq tengok diorang beraksi..mase 1st time tengok pun aq blum syok lg kat diorang..bhagian paling bes aq suka pasal diorang ni ialah lirik diorang..memang berunsurkan kemasyarakatan..so aq pun x de arr nak minat kat diorang tanpa arah tuju..arr x lupe juge kpd restraint..diorang perform awal bro...tapi malangnye performance diorang ni dicemari oleh bdak2 mosh yang mosh ikut suka hati tanpa arah tuju...kalo nak mosh untuk meregangkan otot-otot badan tu x pe arr..tapi nak mosh stakat nak tumbuk2 n sepak2 orang sekeliling baek tak yah weyh..

lagi satu yang aq paling x suke skali ialah manusia2 yg datang kat rtw nih kalo dah layan performance band2 kegemaran diorang memang dah macam ape dahh...x egt kat Tuhan langsung..memang banyak arr aksi2 X egt Tuhan yang telah aq rakamkan(masalahnye skang susah arr nak upload video dalm blog nih..lame siot..kalo nak tengok jgak korang kontak aq arr)...


paling mengecewakan yang datang tuh cam puluh2 ribu arr jgak..tapi yang g solat tuh ntah takat brape kerat je kot..aq ni nak kate aq baek sangat sampai nak kutuk orang kita ni x de arr..tapi kita kena arr sama2 muhasabah diri..dah la kita berhibur(duniawi)...pas tu tak nak g solat(akhirat)...APE LUPEKAH KITA APAKAH TARAF KITA DI SISI-NYA...KITA HANYALAH HAMBA!!!!!so buatlah ape yang seorang hambe patut buat untuk Tuannye...

macam ape larr aq cakap nihh...macam larr org yang g rtw tuhhh nak bace blog aq..hak2...tapi korang pun same2 arr bace dan amek iktibar daripada karangan aq nih..assalamualaikum..

1 comment:

  1. aku pegi rtw gak
    tp aku solat gak bai
    tak jumpe ko pon bai

    ReplyDelete

About Me

My photo
it is hard to work hard.but it would be harder if you don't work hard

Windows Live Messenger

Search This Blog

Followers