Sunday, December 6, 2009

duka suka hari ini

BISMILLAHHIRRAHMANIRRAHIM


BLOG PERTAME AQ!!!!!!


Pertama sekali aq nak ucapkan terima kasih kepada roommate aq, zaidi kerana sudi pinjamkan laptop kat aq..





Hari ni memang ade beberapa kenangan duka suka yang aq x nak lupekan. Menyebabkan tercetusnye idea utk mnulis blog ni.





Hari ni aq g amek jlpt kat upm(ujian bahasa jepun)..dah la aq bangun turun lambat pagi tadi..member2 aq sume dah tunggu aq dalam bas..pastu bile aq masuk bas je sume orang tepuk tangan utk aq tanda "kehandsoman aq turun lambat"-diorang nganjing aq argh tu maksudnye..






Pas tu sampai je kat upm aq jumpe argh si L(bukan awek saya)..hak2..aq sbenarnye memang dah lame sgt nak jumpe si L ni..tapi bila jumpe aq dah x tau nak cakap ape..pastu aq pun sgan arr kwn die tengok aq nti..diorang ckp ape plak nti..jadi aq pon tunggu argh abes exam jlpt pukul 1.00 ptg baru egt nak jumpe dan borak2 sket..sbenarnye aq ade jgak arr egt nak ajak die jalan2 kat kl..g tengok wayang ke an?.....tapi bile abes je exam die datang jumpe ngan aq..pastu

die cakap nak kenalkan aq dgn si M..lelaki yang die knal lbeh lame daripada die knal aq..





Lepas tu memang aq cakap aq x nak arr..niat aq nak ajak die pun dah terbantut arr mase tu..pastu aq ngan die pun x ckp banyak arr mase tu..bas aq sampai je aq trus blah ngan member2 aq..





ITULAH KISAH KECEWA AQ ARI NI..nak dipendekkan cite aq ngan si L ni knal kat skolah same2 mase ktorang form 5..mase tu aq egt die btol2 cintakan aq..tapi die suke aq gitu2 je..die pun egt aq x serius arr ngn die..die egt cinta aq ni cinta bdak2 skolah je..abes skolah je abes arr..TAPI GUA BUKAN CAM TU BRO..bukannye senang aq nak jatuh cinta ngan pompuan..skali aq jatuh cinta je aq egt nak terus buat jadi bini dah..hak3..inilah konsep yang aq namakan sebagai KEPERCAYAAN TERHADAP CINTA PERTAMA..hak..tapi konsep ni dah x bleh dipraktikkan lagi dalam idup aq..ye arhgh..dah jadi cam gini..aq panggil nye sbg..CAGU DI IBU JARI KAKIKU..huak..lame nak sembuh weyh....salah aq jgak arr sbab terlalu mengharap..die pun ad cakap kat aq dlu die memang cintekan si M dah lame dah sblum die knal aq dlu..tapi diorang x kapel arr..yang paling aq ksal bile ade skali die cakap "kalaulah aq knal ko dlu sblom aq knal die(si M)"..kan bgus kalo bende tu jadi kenyataan...



k3..sambung cite ari ni blek..blek je dari upm, aq g arr mid valey sorang2..aq pun g arr tengok wayang cite NINJAAAA ASSASINNN..hak2..ini sempena meraikan kekecewaan aq ari ni..sbenarnye aq ngan si L ad buat janji dulu nak tengok ninja assasin same2..tapi lpas aq jumpe die aq mesej arr die.."kita bleh mungkir janji kan?..ko x yah lak nak susahkan diri ko lg utk jage hati aq..x yah la ksian kan aq lagi"..cam tu arr..tapi die cakap die nak tengok jgak ngan aq sbab dah janji an?..pas tu aq pun cakap kat die.."aq dah x nak dah kuar ngan ko lagi..kalo kite kuar same2 nanti aq mesti BERHARAP kat ko lagi..kite x yah kuar ea?"..kate2 yang sangat tepat utk aq mase tu..aq fikir arr..hak2...ni sume aq buat utk die dan si M..KALO BTOL ARR DIORANG SALING MENCINTAI AQ DAH X PATUT ADE DALAM HIDUP SI L LAGI..an3?...











tapi gua cakap lu arr memang ninja assasin memang terbaik wowhh..aq bagi 4 stengah bintang arr..











blek je asrama aq, aq g arr maen futsal ngan member ibt aq(name tempat blaja aq)..ni arr part paling best nihh..AQ TELAH BERJAYA MENJARINGKAN SATU GOL UTK TEAM AQ!!!..hureyyy..aq memang sgt hepi arr mase tu..ye arr..aq ni bukan pandai maen sgt bola2 ni..dah tu bukan slalu dapt score..gol ni arr yang telah menceriakan kembali idup aq ari nii..AQ PATUT INGATKAN DIRI AQ UNTUK TIDAK TERUS KECEWA KERANA SEORANG POMPUAN..jangan kerana nila setitik rosak susu sebelanga..janganlah sampai bende ni menghantui idup aq..LEARN TO FORGET HER DUDE!!!!..right3?..






kasut yang membantu jaringan gol aq




that's it..k arr..semoge kite dapat sesuatu drpd karangan aq nih..

..ASSALAMUALAIKUM....


8 comments:

  1. Sama duh kita,
    takpe2. kita sama-sama g cari.
    hahaha.

    p/s: nice 1st time post story.
    hahahha

    ReplyDelete
  2. smart gler ko skrg..maju setapak kehadapan..
    erm..lpk ar wei..muda lg kot..byk lg nak jmpe pasni..pengalaman tu..

    ReplyDelete
  3. harap jangan dikomersialkan..masih lagi dalam eksperimen

    ReplyDelete
  4. salam...
    fik,satu permulaan yg bgus..truskn ye...
    ak nye pn xtrisi2 lg...hehe..
    owh...bru ak tau....

    ReplyDelete
  5. sweet (:
    ta sngka taufiq ad sweet story cmni
    huhu

    ReplyDelete
  6. ni adalah... pengalamn ko yg syahdu pernah ak dengar... try pakai taktik pantun... mesti cair punya...hihi

    ReplyDelete
  7. sweet n cool la ko nieh!hak3 lawakla

    ReplyDelete

About Me

My photo
it is hard to work hard.but it would be harder if you don't work hard

Windows Live Messenger

Search This Blog

Followers